Білок - одна з головних складових людського організму. М'язи, кістки і внутрішні органи людини отримують білок з їжі, якого достатньо для нормальної життєдіяльності організму. Але людям, які ведуть активний спосіб життя і займаються силовими видами спорту потрібно споживати набагато більше кількості білкових елементів.
Спортсмени отримують додатковий білок за допомогою протеїнів.
Одним з кращих білкових комплексів є яєчний протеїн.
Виробництво яєчного протеїну
Яєчний протеїн створюється на основі курячих яєць. Складно знайти більш натуральний продукт, ніж цей. Для того, щоб отримати порошковий яєчний білок, його ізолюють і висушують. Потім, яєчний білок проходить процес фільтрації, після чого набувають форму порошку і виходить яєчний альбумін.
Яєчний протеїн: користь чи шкода
Багато десятиліть фахівці сперечалися про користь яєчного білка, поки не прийшли до єдиної думки - яєчний протеїн благотворно впливає на організм людини.
Користь:
Містить відмінний баланс замінних амінокислот.
Яєчний альбумін містить велику кількість лейцину (амінокислоти ВСАА).
Яєчного протеїну характерна відсутність жирів або мінімальну їх кількість.
До його складу входить велика кількість вітамінів, мікроелементів і мінералів.
Підвищує рівень гемоглобіну і тестостерону.
Шкода:
Яєчний альбумін може нашкодити тільки в тому випадку, якщо у вас:
алергія на яйця
Метіорізм
розлад шлунково-кишкового тракту
здуття
Якщо у вас спостерігаються ці симптоми, то краще відмовитися від вживання яєчного альбуміну, адже в такому випадку він тільки посилить стан вашого здоров'я.
Якщо ви не страждаєте перерахованими вище захворюваннями, можете спокійно вживати яєчний білок.
Особливо популярний яєчний протеїн серед бодібілдерів, які приймають його у зв'язку з властивостями яєчного білка.
Властивості:
повністю засвоюється людським організмом
виступає основним матеріалом для росту мускулатури
вгамовує почуття голоду
збільшує силові можливості атлета
швидко відновлює спортсмена після тренування
Думаєте, що яєчний білок підходить тільки для того, щоб набрати м'язову масу? Помиляєтеся!
Яєчний альбумін - відмінний помічник в схудненні.
Яєчний протеїн для схуднення
Фахівці стверджують, що для сушіння тіла або спалювання зайвих кілограмів ідеальний той протеїн, який містить мінімальну кількість жирів і вуглеводів. Яєчний протеїн - те, що потрібно! У ньому немає жирів і вуглеводів.
Крім цього, яєчний альбумін регулює рівень холестерину в крові, а також містить багато вітамінів і мінералів.
Єдиний недолік яєчного білка - висока вартість такого протеїну. Але, повірте, він того вартий.
Саме яєчний білок прекрасно допомагає спалювати жировий прошарок, якщо поєднувати його з правильним білковим харчуванням і регулярними тренуваннями. Відразу хочемо відзначити, що не потрібно вживати багато курячих відварних яєць. Пам'ятайте, що не рекомендується вживати жовток від яєць і сирі яйця.
Для людей, що бажають знизити кількість жиру в своєму організмі, потрібно приймати протеїн між прийомами їжі, або ж замінювати сніданки або вечері коктейлем з яєчного протеїну.
Для приготування напою, змішайте шейкером 1 мірну ложку протеїнового порошку з рідиною (вода, сік, знежирене молоко). Кількість рідини регулюйте за своїми смаковим уподобанням.
Правила вживання яєчного протеїну
Дуже важливо приймати яєчний протеїн правильно, адже якщо ви збільшите або понизите дозування, ефекту не буде ніякого. Ми дамо рекомендації щодо правильного вживання яєчного протеїну:
Скільки вживати протеїну? Це залежить від вашої ваги і раціону харчування. Отже, для людини необхідно споживати 2 грама білка на 1 кг ваги. До того ж, враховуйте, скільки білка ви отримуєте з їжею. Як правило, людина отримує половину необхідної норми білкових елементів через їжу. Інша кількість білка людина одержує через прийом протеїну.
Дозування. Не приймайте більше 30 грам чистого протеїну, адже більше людський організм просто не в змозі засвоїти. Надлишок білка вийде з організму з сечею.
Готуємо напій. Змішуйте одну мірну ложку протеїну з 150-200 мл води або молока. Кількість рідини може регулюватися залежно від вашого уподобання.
Час прийому. Денна норма прийому - 2-3 рази. Обов'язково випивати протеїновий коктейль за годину до тренування і через 30-40 хв. після її закінчення. Можете також випивати протеїновий напій вранці або на ніч.
Часто тренери рекомендують змішувати яєчний протеїн з сироватковим, щоб два види білка могли доповнювати і підсилювати дії один одного.
Яєчний протеїн - відмінний продукт не тільки для набору сухої м'язової маси, але і для скидання зайвих кілограм.
У яєчному альбумине практично немає недоліків, а побічні ефекти зустрічаються вкрай рідко. Єдиний серйозний мінус - це висока ціна яєчного протеїну, але ефект заворожує.
Приймайте яєчний протеїн правильно і досягайте максимальних результатів з його допомогою.
Обратный звонок
Закажите обратный звонок и мы сами позвоним Вам!