обратный звонок

Як тренуватися в спеку?

Літо - це час, який відрізняється підвищеною температурою, що веде за собою збільшення навантаження на серцево-судинну систему людини. Безсумнівно, в теплу пору року варто продовжувати свій тренувальний процес, однак варто задуматися про його зміну. Також фахівці і професійні спортсмени рекомендують дотримуватися кількох простих правил, які допоможуть вам не тільки продовжувати свої тренувальні сесії, але і зроблять їх більш ефективними.

По-перше, якщо у вас спостерігаються які-небудь проблеми з серцево-судинною системою, то не варто обходити тренажерний зал десятою дорогою. Згідно лікарських рекомендацій тренування в жарку пору року можуть здійснюватися, але слід знизити рівень інтенсивності фізичних навантажень. Наприклад, робити на кілька підходів менше, або ж знизивши робоча вага.

Аналогічний рада і тим спортсменам, які бояться через спеку втратити вже придбані обсяги м'язової маси. Також професійні бодібілдери рекомендують уникати аеробних навантажень, які можуть негативно вплинути на обсяги мускулатури. Все ж не варто повністю відмовлятися від бігу або їзди на велосипеді, адже в розумних кількостях вони сприятимуть спалюванню підшкірного жиру, що додасть тілу додатковий рельєф. Безсумнівно, варто приділити увагу і щоденного раціону, адже під час тренувального процесу буде витрачатися більшу кількість енергії. Саме тому фахівці зі спортивного харчування радять вживати додаткову порцію протеїну в день або ж вибрати більш калорійний гейнер.

Під час тренування не забувайте про відпочинок між підходами, так як це є важливою частиною всього тренувального процесу. В умовах підвищеного температурного режиму витрачається трохи більше часу на відновлення пульсу, тому слід збільшити час перерви приблизно на п'ятнадцять-двадцять секунд.

Також не варто забувати, що в літній час необхідно дотримуватися питного режиму. Це дуже важливо, тому що під час тренінгу організм втрачає дуже багато рідини. Якщо ж ваша тренування триває більше години, то слід замінити звичайну воду спеціалізованими ізотонічними напоями, які стануть додатковим джерелом поживних речовин, вітамінів і мінералів.

Безсумнівно, багато спортсменів хочуть постійно збільшувати обсяги м'язової маси, але в літній час це зробити не просто складно, а часом і небезпечно. Саме тому рекомендується відмовитися від деяких силових вправ, наприклад, станової тяги або жиму ногами, так як вони несуть в собі великі витрати енергії. Багато професійних бодібілдери в період між змагальними сезонами намагаються розвивати не силові показники, а, наприклад, витривалість або гнучкість. Багато атлетів відзначають, що саме високі температури допомогли їм в заняттях з стретчінгу, так як м'язи не потребують додаткового розігріві і вже перебувають в тонусі.

Також зверніть увагу на свою тренувальну екіпіровку. Саме в цей час слід замінити довгі штани на шорти, а звичні бігові кросівки, на легкі кеди.

Обратный звонок

Закажите обратный звонок и мы сами позвоним Вам!