обратный звонок

З чого роблять креатин?

Креатин - одна з найпопулярніших спортивних добавок, часто саме з неї спортсмени починають своє знайомство з світом спортивного харчування. Сучасна харчова промисловість знає кілька джерел креатину:

червоне м'ясо і риба (наприклад, в тунці). На кожен кілограм цих продуктів припадає всього 6 грам креатину (тобто зміст не більше 0,6%). У рослинних продуктах креатину ще менше. Низький вміст речовини і висока вартість вихідної сировини роблять неприйнятним цей спосіб одержання штучного креатину, хоча історично - він перший;

саркозин - речовина, яка штучним шляхом повчається з монохлоруксусной кислоти і метиламіну (при їх взаємодії). Примітно, що саркозин є продуктом розпаду креатину (а також кофеїну і теоброміну);

ціаномід - широко поширене лікарський засіб, використовується для лікування алкоголізму, застосовується при цукровому діабеті, захворювання серцево-судинної системи та інших недугах.

З чого роблять креатин?

Крім зазначених джерел для синтезу креатину, можуть використовуватися різні додаткові хімічні сполуки для отримання різних форм креатину:

ефіри - хімічні речовини, продукти взаємодії карбонових кислот і спиртів (наприклад, Creatine Ethyl Ester);

вода - H2O (наприклад, в моногидрате креатину, де на неї припадає до 12% загальної маси, або зневоднений креатин, де вона становить не більше 6%);

лугу, для нейтралізації кислого середовища травної системи (креалкалін);

гідрохлорид (Con-Creat);

фосфат;

яблучна кислота, або малат (креатин малат);

тіоктова кислота та ін.

Багато з нещодавно створених форм креатину ще не встигли підтвердити свою ефективність чи неефективність, а судження про їх високої результативності носять виключно гаданих або рекламний характер.

Обратный звонок

Закажите обратный звонок и мы сами позвоним Вам!